Tijdens Pinksteren kunnen we genieten van een heerlijk lang weekend. Dat betekent dus éxtra veel tijd om gezellig naar Delft toe te komen! In de stad zijn er dit weekend veel leuke activiteiten te beleven en bij lekker weer kun je natuurlijk ook de natuur in. Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je een geslaagd Pinksterweekend beleeft in Delft!  

Rondstruinen langs de kraampjes

Sinds april is de wekelijkse antiekmarkt weer terug in Delft, en zal deze er dus ook tijdens het Pinksterweekend zijn! Op zaterdag zijn de Hippolytusbuurt, Voldersgracht en de Wijnhaven gevuld met de gezellige kraampjes van de antiek-, curiosa- en boekenmarkt. Je vindt hier onder andere prachtig servies, mooie sieraden en natuurlijk genoeg Delfts Blauw. Bij lekker weer (of zelfs bij slecht weer) kun je hier uren rondstruinen en snuffelen tussen al het moois dat de markt te bieden heeft. Een bezoek aan de antiekmarkt is dan ook zeker een goed begin van je weekend.

Meer informatie Antiekmarkt

De natuur in

We hopen natuurlijk allemaal dat we tijdens het Pinksterweekend al een voorproefje van de zomer krijgen en dat het zonnetje zich zal laten zien. En wat doen we bij lekker weer? Juist, eropuit gaan! In de omgeving is er gelukkig genoeg groen en natuur waar dat kan. Ben je met het gezin op pad? Dan is het Duurzaamheidscentrum De Papaver echt een aanrader. Hier bieden ze namelijk allerlei wandelroutes aan voor kinderen, waarmee ze de natuur kunnen ontdekken. Je kunt ook de fiets pakken en de omgeving van Delft gaan ontdekken. Hiervoor hebben wij verschillende fietsroutes voor jou op een rijtje gezet!

Onze fietsroutes

Nog even Picasso’s oeuvre bewonderen

Liefhebbers van keramiek en aardewerk opgelet! Het Pinksterweekend is de laatste kans om de tentoonstelling  ‘Picasso. Magisch keramist’ te bezoeken in het Royal Delft Museum. In 2023 was het 50 jaar geleden dat de bekende kunstenaar Pablo Ruiz Picasso stierf. Om zijn leven en werk te herdenken zijn over de hele wereld tentoonstellingen en evenementen georganiseerd, waaronder ook deze tentoonstelling in Delft. Het Royal Delft Museum zal als fabrieksmuseum voor Delfts aardewerk het minder bekende deel van Picasso’s oeuvre presenteren; een tentoonstelling over zijn leven als keramist en zijn keramisch werk.  

Ontdek meer over de tentoonstelling

Het hele weekend in Delft

We hebben het al eerder gezegd, maar we blijven het zeggen… Delft is veels te leuk voor maar één dag! Blijf daarom tijdens het Pinksterweekend overnachten in één van de hotels die de stad heeft. Het aanbod is erg divers dus er is voor ieder wat wils. Na een heerlijk ontspannen overnachting, kun je dan direct weer de stad in. Alsof je écht even op vakantie bent.

Ontdek alle hotels