Pak je festivaloutfit maar uit de kast, want deze zomer is de Delftse Festivalzomer terug! Met een bomvolle agenda belooft de tweede editie een groot spektakel te worden. De aftrap wordt gegeven op 28 mei met het Delft Fringe Festival, dat de stad doet bruisen van culturele energie.

De Delftse Festivalzomer is een bruisende periode in de stad waarin allerlei festivals en evenementen plaatsvinden. Het is een periode vol gezelligheid, diversiteit en vermaak. Of je nu houdt van techno of jazz, lekker eten of kunst, er is voor ieder wat te beleven!

Van Jazzfestival en Delfts zomerbier tot genieten van je favoriete muziek op een rondvaartboot! Welke parels van de Delftse Festivalzomer zet jij in je agenda?

Festival in de spotlight! - Delft Chamber Music Festival

26 juli t/m 2 augustus

Ontdek deze zomer de magie van kamermuziek in het historische Delft! Van 26 juli tot en met 2 augustus staat de stad in het teken van het Delft Chamber Music Festival, met betoverende concerten door topmusici uit binnen- en buitenland. Onder leiding van artistiek leider Nino Gvetadze wordt het festival dit jaar gevierd met het thema 'Microkosmos', waarbij de schoonheid van kamermuziek centraal staat. Mis deze unieke kans niet om de intieme wereld van kamermuziek te ervaren en geniet van een programma vol bekende werken in een sfeervolle setting. 

Ontdek het festival
delft chamber music festival in de schuilkerk aan het bagijnhof

Haal alles uit de Delftse Festivalzomer

De Delftse Festivalzomer is de perfecte gelegenheid om te genieten van alles wat Delft te bieden heeft. Shop in de unieke winkels en boutiekjes en scoor je festivaloutfit, geniet van de gezellige en gastvrije horeca en blijf een nachtje slapen en verleng je bezoek.

Gezellige terrassen en pleinen

Na een dag vol dansen en feesten op een van de vele festivals die Delft te bieden heeft, is het natuurlijk ook belangrijk om te genieten van de lokale horeca. Van gezellige cafés tot trendy restaurants, er is voor ieder wat wils. Proef de lokale specialiteiten en geniet van een verfrissend drankje om even bij te komen van alle festiviteiten.

Ontdek onze tips
Cocktails drinken op een terras in Delft Twee jongedames proosten met cocktails in de lente in Delft

Hier scoor jij een festivaloutfit

De Delftse Festivalzomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je festivaloutfits uit de kast te trekken en op zoek te gaan naar nieuwe items. Gelukkig hoef je hiervoor niet ver te reizen, want in Delft kun je genoeg leuke winkels vinden waar je de perfecte festivaloutfit kunt scoren.

Hier scoor jij de perfecte outfit
Jongedame bekijkt kleding in een winkeletalage in de zomer in Delft

Verleng je bezoek! Blijf een nachtje slapen

En waarom zou je na afloop van een festival niet gewoon blijven slapen in Delft? Zo hoef je niet na een lange dag nog naar huis te reizen en kun je de volgende dag nog even genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft. Van historische gebouwen tot gezellige winkelstraten, er valt genoeg te ontdekken in Delft 

Maak een wandeling door de sfeervolle straatjes, bezoek een galerie of geniet van een picknick in het park. We hebben speciaal voor jou leuke tips verzameld voor je eerste keer in Delft, klik op deze link en ontdek ze snel. 

Tips voor je overnachting in Delft
Een kamer binnen Westcord Hotel Delft met een tweepersoonsbed en zicht op de Nieuwe Kerk

Benieuwd naar alle activiteiten in Delft? Bekijk dan de UITagenda Delft. De UITagenda Delft staat vol met allerlei leuke evenementen. Kunst en cultuur, exposities en musea, vermaak, ontspanning én historie, je vindt het allemaal terug in de UITagenda Delft. Met de UITagenda Delft ben jij altijd op de hoogte van wat er in Delft te doen is en hoef je nooit meer wat te missen!

De Delftse Festivalzomer is een initiatief van Delft Marketing, Delft Chamber Music Festival en Delft Fringe Festival in samenwerking met cultuurmakers, evenementenorganisaties, ondernemers, publieksattracties en kennisinstellingen in Delft.

De Festivalzomer 2024 is mogelijk dankzij financiële ondersteuning van:

 

 


Meer informatie voor Delftse partners, hoe je mee kunt doen en de organisatie van de Delftse Festivalzomer vind je hier.