In de historische binnenstad van Delft kunnen shopliefhebbers hun hart ophalen! Langs de mooie grachten in Delft is het gezellig winkelen. De stad staat bekend om de pittoreske straatjes waar je tal van unieke hotspots en hippe boetiekjes vindt. Delft heeft verschillende winkelgebieden met elk zijn eigen charme.

Je kunt in de stad eindeloos snuffelen naar unieke en eigentijdse musthaves in boetiekjes of op je gemak shoppen in de grotere winkels. In Delft is écht voor elk wat wils. Winkels in de stad zijn over het algemeen van 09.00 uur tot 17.30 uur geopend en op vrijdag is het koopavond. 

Ontdek de 5 winkelgebieden van Delft

Shoppen langs de grachten

Ten noorden van de Markt vind je bijzondere snuffelwinkeltjes, leuke galeries en boetiekjes in prachtige grachtenpanden. Op zoek naar een uniek jurkje, losse thee of heerlijke chocolade? Hier vind je het allemaal! Het winkelgebied is autoluw waardoor je fijn kunt slenteren langs de grachten. 

Etalage van kledingwinkel Femme + Frenkie in Delft Binnen bij kledingwinkel Femme + Frenkie in Delft Binnen bij de kledingwinkel Femme + Frenkie in Delft

De Markt

De Markt is het grootste plein van Delft, met het oude stadhuis en de Nieuwe Kerk als echte blikvangers. Iedere donderdag vindt hier, al sinds de 13e eeuw, de Delftse warenmarkt plaats. Ben je op zoek naar bijzondere Delfts Blauwe souvenirs? Dan ben je hier aan het juiste adres. Na het winkelen, kun je bijkomen op het terras of in één van de gezellige kroegen. 

 

 

Warenmarkt in Delft vanaf bovenaf met uitzicht op de Nieuwe Kerk

Hartje Delft

De Oude en Nieuwe Langendijk bevinden zich in het stadshart van Delft. Gastvrije winkeliers geven je graag deskundig advies over hun specialiteit. Van heerlijke chocolade en muziekinstrumenten tot galeries en antiekwinkels. Na je bezoek aan deze leuke winkels, kun je genieten op één van de terrasjes op de Brabantse Turfmarkt of de Markt. 

  

Binnen bij kledingwinkel Odonna Delft

Brabantse Turfmarkt en de Beestenmarkt

Op de gedempte grachten vind je een gevarieerd winkelaanbod. Ben je opzoek naar nieuwe sneakers, hippe kleding of juist iets sportiefs? Hier vind je wat je zoekt! Een uitstapje naar de gezellige Beestenmarkt is zo gemaakt. Op één van de vele terrasjes kun je heerlijk lunchen of genieten van een lekker drankje. 

Etalage van kledingwinkel Bij Marlies in Delft Een terras vol mensen op de beestenmarkt in Delft in de herfst