Heb je een dagje of weekend Delft gepland met de kinderen? Wat leuk! Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Wij hebben de leukste kidsproof activiteiten in Delft voor je op een rij gezet.

5x tips voor kids

Museum Prinsenhof Delft

Musea saai? Wel nee! In Museum Prinsenhof Delft speel je de familiespeurWIJZER: een kennisquiz voor het hele gezin. Of ga samen als echte detectives op onderzoek uit om de moord op Willem van Oranje op te lossen. Tijdens de schoolvakanties worden allerlei extra activiteiten georganiseerd. Kortom, in Museum Prinsenhof Delft is altijd wat leuks te beleven.

uitblinker Rick jongen 9 jaar in het Museum Prinsenhof Delft bij de kogelgaten van Willem van Oranje uitblinker Rick - jongen 9 jaar - in het Museum Prinsenhof Delft bij een schilderij van Willem van Oranje uitblinker Rick - jongen 9 jaar - in het Museum Prinsenhof Delft bezig met de Cold Case koffer voor kinderen

Royal Delft Museum

Natuurlijk kan Delfts Blauw niet ontbreken tijdens je bezoek aan Delft. Bij Royal Delft leren kinderen spelenderwijs alles over dit bijzondere aardewerk. Er is een leuke fotospeurtocht voor kinderen tot en met 10 jaar verkrijgbaar. In de schoolvakanties worden bovendien allerlei leuke activiteiten voor de kids georganiseerd.

Jongentje die op een tegel aan het schilderen is in het Kinderatelier

Vermeer Centrum Delft

Bezoek je het Vermeer Centrum, dan krijg je bij je ticket een gratis speurtocht. Zo kun je als ouder rustig de mooie werken van dichtbij bekijken, en leren je kinderen al spelenderwijs alles over het leven van Johannes Vermeer, zijn schilderijen en zijn thuisstad Delft!

Dame lacht naar de fotocamera in stijl van het Melkmeisje bij het Vermeer Centrum Delft

Knus

10 minuutjes van het historische centrum van Delft vind je midden in de natuur en aan het water partycentrum Knus waar je terecht kunt voor allerlei kidsproof activiteiten op en rond het water.

Jullie kunnen bijvoorbeeld samen een bootje of waterfiets huren en kinderen kunnen zich vervolgens urenlang vermaken in de speeltuin met een doolhof. Op het heerlijke terras aan het water kunnen jullie bijkomen met een drankje in het zonnetje, of als het fris is gezellig binnen bij de kachel met een warme chocolademelk.

Het gebouw van Knus in Delft vanaf buiten bij het water

Boerderijen en waterspeeltuinen

Delft heeft twee leuke waterspeeltuinen met allerlei toffe speeltoestellen: BuytenDelft en Tanthof. Kinderen bouwen hier zelf dammen en hebben bovenal veel waterpret. Ook dierenliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Je vindt namelijk een kinderboerderij bij beide waterspeeltuinen. Geitjes aaien, hamsters bekijken en eendjes voeren: gegarandeerd genieten met je kinderen.

BENIEUWD NAAR MEER SPEELTUINEN IN DELFT?

  • Speeltuin Westerhonk, Van Bleiswijckstraat (Hof van Delft)
  • Speeltuin de Bras, Kingstonstraat 1
  • Speeltuin Bomenwijk, Beukenlaan 1
Gezin die geitjes aan het aaien is op kinderboerderij BuytenDelft