Het leuke aan Delft is dat oud en nieuw hand in hand gaan. Aan de ene kant vind je er historische gebouwen en grachten en aan de andere kant is er volop (technische) innovatie. Jaarlijks studeren er namelijk ruim 25.000 studenten aan de Technische Universiteit Delft. Delft is dus een échte studentenstad. En dit zie je in het Delftse straatbeeld terug! 

Delft Creating History

Experimenteren en innoveren was vroeger al belangrijk in Delft. Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een vooraanstaande positie ingenomen en hiermee bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

Van Antoni van Leeuwenhoek, de uitvinder van de microscoop tot Johannes Vermeer die in de 17de-eeuw als schilder projectie via de camera obscura toepaste.  Nu hebben we het in Delft over quantumcomputers (QuTech) en robots die de OK’s checken (DORA). Maar ook over ramen die energie opwekken (Physee), inktloze printers (Inkless) en zonneauto’s (Nuna). 

Ontdek zelf hoe de Delftse handel, techniek, kunst en wetenschap door de eeuwen heen voor welvaart hebben gezorgd en hierdoor Nederland en de wereld hebben veranderd.   

 

Student van de TU Delft lopend met de Nuna op de Markt in Delft Student van de TU Delft bezig met een experiment