Wist je dat je vanuit Delft zo naar het strand fietst? En dat er prachtige natuur- en recreatiegebieden in de directe omgeving van de stad liggen? Rondom Delft liggen bovendien vele oer-Hollandse en pittoreske dorpjes en steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Dus stap op de fiets en ga erop uit.  

5x leuke fietsroutes in Delft en omstreken

Van Delft naar Maasland en Schipluiden

40 km

Tijdens je tocht door Midden-Delfland, doe je de dorpjes Maasland en Schipluiden aan. Het riviertje de Gaag stroomt door het schilderachtige dorpje Maasland en mondt enkele kilometers verder uit in de Maas. Hierdoor lag Maasland op een drukke handelsroute (tussen Amsterdam/Den Haag en Hellevoetsluis) en die rijkdom is terug te zien in het oude centrum. Schipluiden bestaat uit smalle straatjes met historische panden en oude bruggetjes.

 

Naar de fietsroute
Mensen die een bootje varen in het voorjaar in Schipluiden vlakbij Delft

Leuk weetje! In Schipluiden is de oudst bekende permanente nederzetting van Nederland opgegraven. Deze archeologische vondsten laten zien dat er in de periode van 3600 v.Chr. tot 3300 v.Chr. al mensen in dit dorpje woonden. 

Rondje Midden-Delfland (e-bike route)

65 km

Dit rondje Midden-Delfland is een heerlijke route voor ebikes. De route neemt je mee door het open en groene landschap van het 'Bijzonder Provinciaal Landschap' Midden Delfland. Je ontdekt op deze route het oudhollandse landschap van de polder: met zijn groene weiden, de slootjes, polders en plassen, de slingerende paadjes omzoomd door knotwilgen en gezellige horeca met heerlijke terrasjes. 

Naar de fietsroute
Kunstwerk in het natuurgebied Midden-Delfland

Rondje Schiedam

29 km 

Talloze jeneverdistilleerderijen en – branderijen, de hoogste molens ter wereld en monumentale pakhuizen. Jeneverhoofdstad en distillers district Schiedam is met haar oud-Hollandse binnenstad de verrassende parel van Nederland. Gelegen aan het water en midden in het groen. De rondvaartboot brengt je langs oude havens, historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen. Een bruisende horeca en bloeiend cultureel leven met vier bijzondere musea: het jenevermuseum, museummolen, coöperatiemuseum en het Stedelijk museum Schiedam met moderne kunst van na 1945. 

Naar de fietsroute
Uitzicht op een molen in natuurgebied Midden-Delfland

Van Delft naar stad, strand en Midden-Delfland

45 km

Met deze route fiets je vanuit het centrum van Delft, naar het centrum van Den Haag. Je komt langs het Binnenhof en de Hofvijver en fietst door naar Scheveningen. Wil je de Boulevard van Scheveningen aandoen? Dat kan. Met een kleine aanpassing in de route, zit je zo op één van de bekende terrassen aan het strand. Na Scheveningen fiets je via de duinen naar Kijkduin waar je ook naar het strand kunt. Vervolgens door Haagse Parken via Kwintsheul naar de dorpjes 't Woud en Schipluiden en eindig je weer in Delft. 

Naar de fietsroute
Mensen ziitend op een zomers terras in 't Woudt vlakbij Delft

Streekproducten route

76 km

Deze fietsroute door vijf verschillende gemeenten (Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Westland) neemt je mee naar de leukste plekjes in het gebied. Trotse producenten en leveranciers laten je kennismaken met hun bijzondere streekproducten. Westlandse aardbeien en druiven, kaas direct van de boerderij en orchideeën van de kweker. Je leert niet alleen wat het gebied te bieden heeft, je ervaart en proeft ook direct hoe afwisselend en veelzijdig deze hoek van Zuid-Holland is. 

Naar de fietsroute
Aardbeien in een kas in het Westland