.

 

Iedereen heeft wel een gevoel bij de stad Delft. Bij de één zal het een gevoel oproepen van rijke geschiedenis, karakteristieken grachten en leuke horeca. De ander zal eerder een associatie leggen met haar innovatieve karakter, hippe winkels, gezellige pleinen & festivals. En weet je, het is allemaal waar. Delft is een stad vol verrassingen, ontdek het zelf.

Beleef de meivakantie in Delft

De meivakantie staat voor de deur! Tijd om er lekker op uit te trekken. In Delft is van alles te beleven. Wat dacht je van griezelen in stadsgevangenis Het Steen? Je eigen kunstwerk maken in Museum Prinsenhof Delft? Of op pad met een excursie in de natuur? 

Ontdek alle activiteiten
Een jongen met een blauwe trui die de schilderijen in het Prinsenhof Museum in Delft bekijkt

Vermeer Recycle

In 2023 lanceerde de campagne Ontdek het Delft van Vermeer, waarbij de stad werd verrijkt met moderne fotografische interpretaties van Vermeers iconische schilderijen, zoals ‘Meisjes met Parel’, vastgelegd door fotograaf Caroline Sikkenk.

Na het succes van de campagne, ontstond het idee om de gebruikte vlaggenstof een nieuw leven te geven. In samenwerking met naaiatelier Stichting Stunt in Delft, bekend om hun vaardigheid in upcycling, werden er toffe tassen van gemaakt. Daarnaast toverde zes hedendaagse modeontwerpers de banieren om in fantastische designs.

Ontdek meer over Vermeer Recycle
Het Vermeer Recycle Project het design van Marco Stefano Pintus

Hotspots

Bezoekers info 

We wensen je een zo aangenaam mogelijk verblijf in Delft. Daarom alvast een paar praktische zaken voor je op een rij.