.

 

Iedereen heeft wel een gevoel bij de stad Delft. Bij de één zal het een gevoel oproepen van rijke geschiedenis, karakteristieken grachten en leuke horeca. De ander zal eerder een associatie leggen met haar innovatieve karakter, hippe winkels, gezellige pleinen & festivals. En weet je, het is allemaal waar. Delft is een stad vol verrassingen, ontdek het zelf.

Bewonder Keramiekstad Delft

Delft en keramiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al eeuwenlang is Delft een belangrijk centrum voor de productie van keramiek. Het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk is hier ontstaan in de 17e eeuw en wordt nog steeds met veel vakmanschap en trots vervaardigd.

Tip! In het weekend van 29 en 30 juni staat Delft helemaal in het teken van Keramiek! 

Lees snel verder
Jongedame loopt lachend door de Bonte Ossteeg In de fabriek van Royal Delft kijkend naar de stappen van het productieproces van Delfts Blauw Tentoonstellingszaal van Museum Prinsenhof Delft met een blik op de tentoonstelling Pioniers in Keramiek met delftsblauwe vazen

Eindeloos genieten tijdens de Delftse Festivalzomer

Pak je festivaloutfit maar uit de kast, want deze zomer is de Delftse Festivalzomer terug! Met een bomvolle agenda belooft de tweede editie een groot spektakel te worden. De aftrap wordt gegeven op 28 mei met het Delft Fringe Festival, dat de stad doet bruisen van culturele energie.

Ontdek alle evenementen
Mensen op een boot, varend door de grachten van Delft tijdens de Delftse Festivalzomer

Hotspots

Bezoekers info 

We wensen je een zo aangenaam mogelijk verblijf in Delft. Daarom alvast een paar praktische zaken voor je op een rij.