Ontdek Delft op een unieke manier en wandel door de pittoreske straten, vaar over de schilderachtige grachten of stap op de fiets en verken de mooie natuur rondom Delft. 

Voor een echte authentieke ervaring, vaar je door de grachten in een sloep  terwijl je geniet van de serene schoonheid van Delft vanaf het water. Of je nu de voorkeur geeft aan een rustige wandeling, een actieve fietsroute of een ontspannen boottocht, Delft biedt een scala aan mogelijkheden om de stad te verkennen.

5x manieren om Delft te verkennen

Wandel en geniet

Leuk én sportief: de benenwagen! Wandel door de oude binnenstad en geniet onderweg van al het moois dat de stad te bieden heeft. Alle bezienswaardigheden in Delft zijn eenvoudig lopend te bereiken. We hebben de verschillende opties voor je op een rijtje gezet: 

Online wandelroutes langs verborgen hotspots en bekende highlights 

Stap in de voeten van Antoni van Leeuwenhoek en maak kennis met de grondlegger van de microbiologie. Of wandel door Delft en leer alles over de Oranjes. Ook kun je van alles te weten komen over het beroemde Delfts blauw tijdens onze keramiek route. Bekijk op deze pagina alle online routes en kies de route die bij je past.  

Ontdek de wandelroutes
Stelletje kijkt naar het standbeeld van Willem van Oranje op een zomers St. Agathaplein in Delft

Toch liever een wandelkaart in de hand?  

Bij de VVV kun je leuke wandelroutes verkrijgen. Een historische wandeling aan de hand van een kaart met een routebeschrijving of ga voor de Vermeer-wandeling. Hierbij passeer je locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Vermeer, zoals zijn geboortehuis aan de Voldersgracht.  

Of ga op pad met een local  

Als je tijdens je wandeling graag naar kleurrijke verhalen van een local luistert, dan kunnen wij een wandeling met een gids van harte aanbevelen. Wij hebben verschillende opties voor je verzameld op deze pagina.  

Koppel wandelt over de Oude Delft naar een Vermeer kubus

Delft vanaf het water

Historisch Delft is misschien wel het beste te bewonderen vanaf het water. Vaar langs de statige grachtenpanden en onder de oude boogbruggen door. Leuk om te weten: de Delftse grachten zijn gekozen tot één van de mooiste van Nederland. Dat is toch een bezoekje waard?  

Ontdek Delft vanaf het water
Mensen zitten op een zomerdag in een rondvaartboot in Delft en varen richting de Oude Jan

De paardentram

Even terug in de tijd...  Waan je even in de negentiende eeuw... Stap in de paardentram en paradeer langs de grachten en ontdek de historische binnenstad. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.  

Je stapt in de Paardentram op de Markt voor/naast het Stadhuis. Kaartjes zijn direct bij de wagen te koop en te reserveren op de website van de Paardentram.  

Paardentram in Delft rijdend langs de grachten in de zomer

Hollandse glorie: op de fiets

Niets zo Hollands als een fietstocht! Bezoek eenvoudig alle bezienswaardigheden of ga voor een fietsroute door de mooie natuur rondom Delft. Een aanrader is deze heerlijke fietstocht van Delft naar Maasland en Schipluiden waarbij je zowel door Delft als het veenweidegebied van Midden-Delfland fietst. Ben je benieuwd naar de leukste fietsroutes, wil je een fiets huren of ga je liever met een gids op pad?

Ontdek onze fiets tips
Fietsende man in het natuurgebied Midden-Delfland in de zomer

Delft City Shuttle

Ontdek Delft op een leuke, praktische en milieuvriendelijke manier: met de Delft City Shuttle. Stap in en uit de shuttle bij de verschillende stops of maak een rondrit van 35 minuten langs alle bezienswaardigheden. Een ‘hop-on-hop-off daytrip’ kost €5,- en is verkrijgbaar bij alle op- en afstaplocaties.  

De Delft City Shuttle rijdt van april tot november elke dag van 10.00 tot 17.00. Vanaf november tot april op donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Een ‘hop-on-hop-off daytrip’ kost €5,-. De tickets zijn verkrijgbaar bij alle op- en afstaplocaties.  

 

Meer informatie
Jongedame stapt in een Delft city shuttle in de zomer