In Delft vind je superveel gezellige restaurants en cafés. Je hoeft maar even te lopen en je stuit weer op een leuke zaak! Een echt luxeprobleem dus om een keuze te maken. Daarom helpen we je graag een handje. 

We lichten de heerlijkste restaurants, gezelligste cafés en de leukste lunchrooms voor je uit! 

5x gezellige pleinen

Beestenmarkt

Voor iedereen in Delft en omgeving is de Beestenmarkt een welbekende plek. Dit gezellige plein is iedere dag, of het nou zomer of winter is, gevuld met mensen en gezelligheid. Aan de Beestenmarkt zijn er veel verschillende horecagelegenheden. Je vindt hier echte Delftse plekken zoals Kobus Kuch, Belvédère, Plein 11 en Bar Sil, maar ook bekende restaurantketens zoals De Beren, La Cubanita, Fratelli en de Ribsfactory. Er is voor ieder wat wils! Tijdens een bezoek aan Delft moet je hier zeker even langslopen. 

Een terras vol mensen op de beestenmarkt in Delft in de herfst

Doelenplein

Het Doelenplein is een verborgen pareltje van de stad. Iets verder van het Delftse centrum, vind je dit gezellige horecaplein met een intiem karakter. De lampjes en vlaggetjes in de bomen en de iconische grote vaaslamp op het plein, maken dat dit het favoriete pleintje van velen is. Op het Doelenplein kun je van verschillende keukens genieten. Bij LEF Restaurant & Bar geniet je van Spaanse tapas, GRK & ZO biedt verschillende gerechten uit de Griekse keuken aan en bij Groots Café HANNO kun je een hele wereldreis maken door de menukaart! Ontdek zelf dit verborgen pareltje van Delft. 

Ouder stel zit op een zomerse dag aan een tafeltje te kijken naar de menukaart in Delft

De Markt

Tijdens je koffie, lunch of diner is er geen beter uitzicht dan op de Nieuwe Kerk en het Stadhuis van Delft. Bij één van de horecagelegenheden op de Markt, is dit mogelijk! Direct achter het Stadhuis vind je de gezellige plekken De Sjees, De Waag en Het Boterhuis. Midden op de Markt geniet je van wat lekkers bij onder andere Het Konings Huys, Bagels & Beans of Lunchcafé Van 9 tot Zeven. Op dit horecaplein midden in Delft zijn er nog veel meer horecagelegenheden, dus loop zeker even langs om het te ontdekken. 

  

Marktplein in Delft met gezellige terrassen

Brouwplein

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je op het Brouwplein in Delft terecht voor de beste biertjes! Aan het Brouwplein vind je Delfts Brouwhuis en Café De Oude Jan, vernoemd naar de naastgelegen Oude Kerk. In Delfts Brouwhuis is de stadsbrouwerij ‘Delftse Brouwers’ gevestigd, die regelmatig nieuwe toffe bieren brouwen die jij kunt proeven! Naast bier kun je op het Brouwplein ook gezellig lunchen, borrelen en dineren. Eén ding is in ieder geval zeker, het is hier altijd één groot feest! 

Het brouwplein in Delft