Passantenhaven De Kolk beschikt over 40 aanlegplaatsen en goede faciliteiten voor een aangenaam meerdaags verblijf. De locatie is perfect: vanaf deze historische plek waar de 17e eeuwse Delftse meesterschilder Johannes Vermeer zijn beroemde Zicht op Delft schilderde, loop je in 5 minuten naar de binnenstad. 

 

Welkom in Delft!

Verblijfsgasten ontvangen een handig informatiepakket om Delft te ontdekken. Met praktische gegevens over je verblijf in de passantenhaven en leuke tips voor je ontdekkingstocht door de stad.

Vragen? Loop gerust even het havenkantoor binnen, onze havenmeester en haar medewerkers helpen je graag verder.

Havenkantoor: Hooikade 13 (gebouw Bacinol 2).

Naar website passantenhaven

Ontdek Delft

Op de kade is bezoekersinformatie 24x7 verkrijgbaar. Het VVV Informatiepaneel toont waar je bent en geeft inspiratie voor leuke activiteiten, bij de Infotake kun je terecht voor een gratis stadsplattegrond. Folders vind je in het havenkantoor (Hooikade 13).

Tip: Rond de haven zijn uitstekende restaurants met zonnige terrassen. De skyline van de stad is vanaf het water te bewonderen en veel musea en bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Vergeet ook niet om de Hooikade even af te lopen: verderop is de plek waar Johannes Vermeer zijn beroemde Zicht op Delft schilderde. Je vindt er informatie, een reproductie en een kijker waarmee je teruggaat in de tijd en zelf kunt zien wat Vermeer zag toen hij zijn Zicht op Delft schilderde.
 

Meer tips
Meiden op het terras in delft

Meer Delft vanaf het water

Hoef je nog geen vaste bodem onder je voeten, dan hebben we hier nog een aantal leuke activiteiten om Delft te ontdekken vanaf het water. 

Meer info
Mensen zitten in een canal hopper varend over de grachten in Delft

Varen in de Midden-Delfland

In de omgeving van Delft zijn veel mooie vaarroutes te vinden die vanuit Delft heel goed bereikbaar zijn. In het recreatiegebied Midden-Delfland is een vaarroutenetwerk voor kano’s, sloepen en kleine kajuitboten.

Naar website Vaarroutes netwerk Midden-Delfland
Randstad recreatie boten in de grachten met mensen op een heldere en zonnige dag

De informatie op deze pagina word je aangeboden door Delft Marketing in samenwerking met de Havenmeester van Delft en Puuur Midden-Delfland.