Geniet van een heerlijke lunch in Delft, waar culinaire diversiteit en historische charme samenkomen. Of je nu zin hebt in een gezellig café, een hippe lunchtent of gezellige bistro, Delft heeft voor elk wat wils.

Van een klassieke lunch zoals een smakelijke broodjesmaaltijd tot een meer verfijnde gastronomische ervaring, de levendige eetcultuur van Delft zal je zeker verrassen en inspireren.  

5x lunchrooms van de maand

't Postkantoor

Hippolytusbuurt 14

In dit huiselijke café-restaurant kun je genieten van een kopje koffie, lunch, een borrel of een diner, 't Postkantoor heeft het allemaal! Heerlijk een drankje doen op één van de schommels of bedden op het terras is natuurlijk ideaal met het warme weer. Maar zodra het wat kouder wordt kan je binnen genieten van een combinatie van de Oosterse en Franse keuken, met uiteraard wat Nederlandse invloeden. 

Twee jongedames proosten met cocktails in de lente in Delft Een cocktail, borrel- en broodplankje bij 't Postkantoor in Delft

De Waag

Markt 11

Eetcafé De Waag is gevestigd in een historisch, monumentaal pand met een rijke geschiedenis, midden in het prachtige centrum van Delft. Stap even terug in de tijd en ervaar de Delftse gezelligheid. Op de benedenverdieping valt de rijke historie op. Hier zie je een grote weegschaal uit 1647 hangen en heb je uitzicht op de oude elementen van het pand tijdens een heerlijke lunch. 

De bar bij de Waag in Delft

Uit de Kunst

Oude Delft 140

De lekkerste huisgemaakte taarten of lunches staan hier voor je klaar. En zoals de naam het al zegt, zijn deze uit de kunst! Wat bijzonder is aan dit lunchplekje, is dat je hier niet alleen kan eten, maar ook kan winkelen. Genoeg te ontdekken bij Uit de Kunst!

TIP! Bij dit leuke lunchplekje vind je een ouderwetse telefooncel. De telefooncel is het kleinste museum van Nederland, elke maand exposeert hier een andere kunstenaar in. Deze exposities zijn gratis te bezichtigen, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Een stel die aan het lunchen is bij Uit de Kunst in Delft

Bij Best

Vrouwjuttenland 22 

Bij Best is dé plek om te ontbijten, lunchen of een lekkere koffie te drinken. Een smakelijke sandwich of streetfood, je hebt het hier allemaal. Ook heel leuk, van het ontbijt menu geniet je de hele dag door! Liever buiten genieten? Dat kan op de superleuke terrasboot! Zeker een aanrader! 

  

Een stel die aan het lunchen is bij bij best in Delft

Kobus Kuch

Beestenmarkt 1 

Last but not least....één van de gezelligste cafés van Delft. Een bezoek aan Delft is niet compleet zonder een appeltaart bij Kobus Kuch. Van deze taart verkoopt het café gemiddeld zo'n 60.000 stukken per jaar! Je kunt hier de hele dag door genieten van lekkers, want ook hier vind je heerlijke broodjes of lekkere borrelhapjes. 

Binnen bij restaurant Kobus Kuch in delft Koffie en een appeltaart bij Kobus Kuch in Delft Op het terras bij kobus kuch in Delft