Ben jij een liefhebber van het struinen langs kraampjes en het ontdekken van leuke spulletjes? Dan is Delft de place to be voor jou! De sfeervolle pleinen van Delft vormen het ideale decor voor een gezellige markt. Van antiekmarkten tot de Delftse warenmarkt, in Delft is er voor ieder wat wils.

Wist je dat? De Markt in Delft behoort tot één van de grootste historische marktpleinen van Europa? Elke donderdag vind je hier de Delftse warenmarkt die al sinds de 12de eeuw plaatsvindt!

3x Delftse markten

Delftse warenmarkt

Al sinds de 12de eeuw vind je op donderdag de grote warenmarkt op de Markt in Delft. Tussen 9 en 17 uur ontdek je kraampjes met allerlei lekkernijen, kleding, gadgets, kunst en nog veel meer. Van kaas tot noten, van groenten tot vis, je vindt hier alles wat je maar kunt bedenken.

Even bijkomen na het struinen langs de kraampjes? Op de Markt zijn er genoeg terrassen waar je kunt genieten van een lekkere lunch of een verfrissend drankje. Ben je op donderdag niet in Delft? Geen probleem! Op zaterdag vind je (een iets kleinere) warenmarkt op de Burgwal en de Brabantse Turfmarkt.

Tip! Beklim de toren van de Nieuwe Kerk en ontdek een waanzinnig uitzicht over de Markt, Delft en bij goed weer zelfs Rotterdam en Den Haag!  

  

Warenmarkt in Delft vanaf bovenaf met uitzicht op de Nieuwe Kerk

Bloemenmarkt

Zin om je huis op te fleuren met heerlijke verse bloemen? Loop dan langs de bloemenmarkt in Delft. Elke donderdag vind je deze op de Brabantse Turfmarkt, slechts een paar honderd meter lopen vanaf de Markt. 

Of je nu op zoek bent naar een boeket voor een speciale gelegenheid of gewoon wilt genieten van het kleurrijke plaatje die de verschillende kraampjes bij elkaar vormen? Deze gezellige bloemenmarkt is echt een bezoekje waard. 

 

 

 

Kraampje met zomerse bloemen op de bloemenmarkt in Delft

Antiekmarkt

In de maanden april tot en met september, staan de Hippolytusbuurt, Voldersgracht en de Wijnhaven elke zaterdag vol met ruim honderd kraampjes. Van 10:00 tot 16:00 kan je er de mooiste oud Hollandse antiek of curiosa kopen. Van servies tot sieraden, glaswerk, prenten en boeken, je kan het hier allemaal vinden! Op een mooie lente- of zomerdag is dit hét perfecte uitje voor de liefhebbers.

Kraampje met antiekspulletjes op de antiekmarkt in Delft Kraampje met Delfts Blauwe antiekspulletjes op de antiekmarkt in Delft Kraampjes op de Antiekmarkt in Delft met uitzichtt op de Nieuwe Kerk