Ontdek de wereld van de Delftse trekvaarten en ga op pad met verschillende wandel-, fiets-, en vaarroutes. Onderweg leer je veel over de plaatselijke cultuurhistorie en kun je heerlijke streekproducten proberen.  

Ontdek de Delftse trekvaarten te voet

Trek je wandelschoenen maar aan en ga op pad met één van de 9 wandelroutes die je meenemen door het prachtige Delftse polderlandschap. Tijdens het wandelen kom je langs verschillende historische boerderijen, kerken, molens en zelfs een oude trambrug. Lees meer over de historie van de Delflandse Trekvaarten, de Monstersche Sluis dat de vlieten van Maassluis verbindt met de waterweg, het ontstaan van Delft als handelsstad en de veerdienst tussen Vlaardingen en Delft. Kies jij voor een route van 5,10 of 15 km?

 

Ontdek de wandelroutes
Mensen die wandelen langs de vlieten met de trekvaartenroute

Ontdek de Delftse trekvaarten op de fiets

Niets zo Hollands als een fietstocht! Met de fietsroutes kom je langs verschillende pittoreske dorpjes, steden, de Delftse trekvaarten en landschappen. Je kunt kiezen voor een fietsroute van 30 km of ervaar het gehele Delftse landschap met de route van 50 km.  

Naar de fietsroute
Natuurgebied die je tegenkomt tijdens de trekvaartenroute Standbeeld naast de trekvaartenroute rondom Delft

Ontdek de Delftse trekvaarten vanaf het water

De trekvaarten en trekschuiten staan bekend als de intercity van de Gouden Eeuw! Ontdek alle leuke dorpen en steden en vaar bijvoorbeeld van Delft naar Maassluis of van Schipluiden naar Vlaardingen. Je kunt verschillende punten kiezen om op te stappen.  

Tijdens de tocht krijg je interessante verhalen over de historie van de trekvaarten en tips over wat er allemaal te beleven is in dit mooie stukje van Nederland. Op verschillende plekken in de regio kun je ook een bootje huren!

Ontdek de plekken waar je een bootje kunt huren
Gezin op trekschuit in de omgeving van Delft Trekvaartenroute rondom Delft en omstreken