Het is volop lente, de zon komt steeds vaker tevoorschijn en de bloemen bloeien. Dat kan maar één ding betekenen, de meivakantie komt eraan! In Delft is er deze vakantie ontzettend veel te doen voor het hele gezin. Je kunt lekker knutselen tijdens een workshop bij een museum, een spannende rondleiding door de oude stadsgevangenis volgen, de natuur verkennen en nog veel meer! Het belooft hoe dan ook een geslaagde meivakantie te worden in Delft.

In Delft beleef je een geslaagde meivakantie!

Creatief aan de slag

Hebben jullie thuis een échte creabea rondlopen? Ga deze meivakantie creatief aan de slag in Delft! Bij het Museum Prinsenhof kun je de hele vakantie op woensdag, vrijdag en zondag knutselen tijdens een leuke workshop in het museumatelier. In de workshop ga je portretten knutselen van de Oranjes. In het museum ontdek je ook de belangrijke band van de Oranjes met Delft. Ontdek via deze link meer informatie over de workshop.

Ook bij het Museumhuis van Paul Tétar van Elven kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. In het kader van de tentoonstelling GOED GEKLEED, kunnen kinderen een collage van mensen in 19de-eeuwse kleding maken. Ontdek via deze link meer informatie over de workshop.

Zoals iedere vakantie, kun je natuurlijk ook deze meivakantie een schilderworkshop volgen bij Royal Delft. Tijdens deze workshop maak jij jouw eigen, unieke Delfts Blauwe tegel of bordje. Wil je dit niet missen? Meld je dan aan!

Dame tekent een Delfts Blauw tegeltje bij een tegelworkshop in het Royal Delft museum

Gezellig griezelen

Let op, niet geschikt voor angsthazen! Op verschillende dagen in mei kun je een spannende rondleiding volgen in de stadsgevangenis van Delft ‘Het Steen’, in het 16e-eeuwse Stadhuis. Hier werd onder andere Balthasar Gerards, de moordenaar van Willem van Oranje, gevangen gehouden en ter dood veroordeeld. Tijdens de rondleiding vertelt de gids je alles over de criminaliteit, rechtspraak en bestraffingen én kun je zelfs nog de originele martelwerktuigen zien. Dit kan allemaal best spannend zijn, dus de rondleiding is niet geschikt voor kinderen onder de 9 jaar. Wie durft?

Bezoek de spannende rondleiding
Binnen in de gevangenis van het Stadhuis van Delft, Het Steen

Coderen kun je leren

Ben je gek op programmeren en het bouwen van websites? Of wil je hier juist mee beginnen? Dan is er goed nieuws! Je kunt namelijk op zaterdag 27 april alles leren over coderen tijdens de CoderDojo bij de DOK in OPEN. Je mag hier zelf aan de slag gaan of één van de opdrachten die klaarliggen uitvoeren, maar je wordt hoe dan ook geholpen. Meld je nu gratis aan bij DOK.  

Meer over leren coderen

Eropuit in de natuur

Als het lentezonnetje zich laat zien tijdens de vakantie, dan willen we natuurlijk niks liever dan eropuit gaan! Hiervoor ben je bij duurzaamheidscentrum De Papaver aan het juiste adres. Zij hebben verschillende leuke, educatieve routes die je samen met het gezin kunt lopen. Tijdens de Knapzakroute leer je alles over de dieren en natuur die je onderweg tegenkomt. Het Dierenvriendjespad stuurt je op pad met een rugzak vol met opdrachten om de natuur te ontdekken. Nu maar hopen dat de zon gaat schijnen!

Ontdek de activiteiten in de natuur
Twee kinderen die het gras bekijken door een vergrootglas bij De Papaver

Word een junior wetenschapper

Bij TU Delft Science Centre Tour krijg je de kans om je te verdiepen in technische thema's tijdens de meivakantie! Er is een speciaal meivakantieprogramma bestaande uit 3 tours. De thema's zijn Slimme gebouwen, "Electronica: niet te fixen?" en Robots programmeren in Minecraft. De activiteiten zijn voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, maar nieuwsgierige ouders zijn ook van harte welkom!

Meer informatie over hoe je ook een junior wetenschapper kan worden
1024px × 1024px

Delft in oranje

Je kunt deze meivakantie goed starten tijdens Koningsdag in Delft! De vakantie begint dit jaar namelijk op 27 april en dan vieren we natuurlijk massaal de verjaardag van onze koning. Tijdens deze dag zal ook Delft oranje kleuren, zijn de straten gevuld met kraampjes en kun je op ieder plein genieten van wat lekkers, met gezellige muziek op de achtergrond. Dus mocht je nog geen plannen hebben, kom dan zeker even langs. Ontdek wat er allemaal te beleven is tijdens Koningsdag in Delft

Twee meisjes met ballonnen hoedjes op Koningsdag in Delft