Met Delft als uitvalsbasis bezoek je eenvoudig andere plekken in Zuid-Holland. Je reist gemakkelijk met de auto of het openbaar vervoer naar andere steden. Benieuwd wat er allemaal te beleven is? We hebben een lijstje met de must sees uit de regio voor je samengesteld! 

Midden-Delfland

Midden-Delfland  - 15 minuten van Delft 

Ingeklemd tussen Rotterdam, Delft en Den Haag ligt een prachtig natuurgebied: het Midden-Delfland. Maak hier een prachtige fietstocht waarbij je in de verte de skylines van Rotterdam en Delft kunt zien of maak een heerlijke wandeling door de natuur. Er is van alles te doen; ontdek het open en groene landschap of fiets langs de schilderachtige dorpjes Maasland en Schipluiden. 

Ontdek fietsroutes door Midden-Delfland
Uitzicht op een molen in natuurgebied Midden-Delfland

Kinderdijk

Kinderdijk - 40 minuten van Delft 

Voor buitenlanders is de molen hét ultieme Nederlandse symbool. Eén van de mooiste dorpjes van Nederland, op een klein uurtje van Delft, staat er wereldwijd bekend om. De 19 Kinderdijkse molens staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Kinderdijk beleef je de geschiedenis van de strijd tegen het water. Met de auto rijd je in 45 minuten van Delft naar Kinderdijk. 

Kijk op Kinderdijk

De Keukenhof

Lisse - 40 minuten van Delft 

De Keukenhof in de Hollandse bollenstreek is het mooiste lentepark ter wereld en iets dat je gezien moet hebben! Ruim zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten bezorgen je voor 32 hectare aan geur en kleur. De Keukenhof is ieder jaar open van ongeveer eind maart tot eind mei. Vanaf Delft is het een klein uurtje rijden met de auto. 

De tuin van de Keukenhof in Lisse Mensen wandelend langs de bloemen in de Keukenhof

Corpus

Leiden - 35 minuten van Delft 

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Een unieke ervaring, want nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens! In 40 minuten (auto) of 50 minuten (openbaar vervoer) ben je vanuit Delft in CORPUS. 

Bezoekers binnen bij museum corpus in Leiden

Mauritshuis

Den Haag - 25 minuten van Delft 

Ben je een échte Vermeer fan? Dan is een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag een aanrader. Hier hangen onder andere Gezicht op Delft en het wereldberoemde Meisje met de parel. Zij wordt ook wel de ‘Mona Lisa van het Noorden’ genoemd omdat zij je – net als Mona Lisa – blijft aankijken, waar je ook staat. 

Meisje neemt foto van het schilderij in het Mauritshuis in Den Haag Voorzijde van het Mauritshuis in Den Haag