Ben je op zoek naar een mooie Delfts Blauw herinnering voor thuis? Bij de verschillende aardewerkfabrieken zijn allerlei mooie items te koop, maar ook in de binnenstad kom je trendy winkels tegen waar je de mooiste Delfts Blauw souvenirs kan kopen.  

Van moderne topstukken en trendy items tot het traditionele Delfts Blauw en leuke souvenirs. Ontdek snel welke winkels er niet op je lijstje mogen ontbreken! 

Heinen Delfts Blauw Conceptstore

Hippolytusbuurt 3

Bij de Heinen Delfts Blauw Concept Store kun je meer dan alleen Delfts Blauw shoppen. Zo volg je er bijvoorbeeld een workshop Delfts Blauw schilderen en kun je er lekker lunchen bij Bakker van Maanen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het Delfts Blauw shoppen. Je vindt er moderne collecties van servies, vazen, souvenirs, sieraden en nog véél meer.  

Binnen bij de Heinen Delft Blauw conceptstore met leuke mokken en een prachtige delftsblauwe tulpenvaas Binnen bij de Heinen Delfts Blauw Conceptstore met de leuke tulpenvazen in allerlei kleuren Etalage van de Heinen Delfts Blauw Conceptstore in Delft

Royal Delft Brandstore

Markt 62

Op de Markt vind je de Royal Delft Brandstore. In deze winkel ervaar je een exclusieve shopping experience. Ontdek de piramide van Blue Mary’s en bewonder de ‘St-Joris en de Draakschaal’ van Henk Schiffmacher uitvergroot op de muur. Hier worden, net als in de winkel bij het museum, karakteristieke handgeschilderde collecties en bijzondere Dutch Design collecties naast elkaar verkocht.  

Vooraanzicht van de Royal Delft brandstore op de Markt

De Candelaer

Kerkstraat 13A

De Candelaer is een kleine fabriek die tot op de dag van vandaag nog haar eigen aardewerk produceert. Ook wordt alles hier nog met de hand geschilderd. De stukken worden gemaakt door echte vakmensen, eigenaar Steffan zorgt voor de productie, het glazuren en het bakken van het aardewerk. Meesterschilders Anne en Shirly zorgen voor het schilderen van de werken én maken Delfts Blauwe sieraden.   

In de winkel zie je deze kunstenaars live aan het werk. Ook kun je een tour boeken en meer ontdekken van de fabriek. Voorin de winkel zie je alle producten en achter in de winkel zie je hoe al deze producten met de hand gemaakt worden.  

Vooraanzicht van de Candelaer in Delft

Royal Delft

Rotterdamseweg 196

In de winkels van Royal Delft vind je uitsluitend hoogwaardig Delfts Blauw producten. Dutch Design collecties, handgeschilderde collecties, collectables, tegels, servies…wat hebben ze hier niet? Ben je benieuwd hoe al die prachtige producten met de hand worden gemaakt? Breng dan meteen een bezoekje aan het museum, waar je het productieproces van het aardewerk van dichtbij beleeft!  

Binnen bij de winkel van Royal Delft met een Delfts Blauwe vaas en kussens Binnen bij de winkel van Royal Delft met een Delfts Blauwe vaas Binnen bij de winkel van Royal Delft met een Delfts Blauw tegeltje van Delft en het Meisje met de Parel

De Blauwe Tulp

Kerkstraat 12

Sinds 1997 vind je in Delft De Blauwe Tulp, een klein aardewerkatelier. In dit atelier kun je niet alleen de werken bewonderen, maar ook de plateelschilders aan het werk zien en echt Delfts aardewerk kopen. De Blauwe Tulp biedt een ruime keuze Delfts Blauw aan. Van items met typisch Hollandse decoraties naar moderne stukken.  

De Blauwe Tulp Delfts Blauwe aardewerkfabriek in Delft

Royal outlet

Markt 30

De Royal Outlet is een antiekwinkel van Delfts Blauw producten. De winkel bevindt zich in een pand van wel 400 jaar oud, en het prachtige plafond is 350 jaar oud! Je vindt hier allerlei collecties van verschillende Delfts Blauw winkels uit Delft. Deze collecties zijn niet meer te vinden in de andere winkels, dus op is op. En daar komt nog iets leuks bij, alle producten hebben bij de Royal Outlet minimaal 50% korting!  

Binnen bij de winkel Royal outlet in Delft

Madame Blue

Markt 39

Madame Blue bevindt zich sinds 2015 aan de Prinsengracht. Je vindt hier een grote collectie aan sieraden, antieke tegeltjes, prachtige sjaaltjes en lederwaren. Maar het belangrijkste is natuurlijk: het Delfts Blauw! Ze verkopen hier van alles. Van handgeschilderd oud én nieuw aardewerk tot vazen, figuurtjes en sieraden. Kun je niet vinden wat je in gedachten had? Dan kan er naar jouw wensen iets ontworpen worden!  

Vooraanzicht van de Madame Blue winkel in Delft