De leukste tijd van het jaar is aangebroken. Eindelijk even geen school, huiswerk of vroeg opstaan, maar lekker genieten van vrije tijd!

In Delft is er deze zomervakantie genoeg te doen. Wat dacht je van een levensgrote dino bewonderen? Van alles leren over de wondere wereld van wetenschap tijdens de Summer of Science? Als échte creabea een eigen mok, bord of schaaltje in het mooie Delfts Blauw schilderen? Of ga jij liever als een detective een onderzoek doen naar de moord op Willem van Oranje? Ontdek snel alle leuke zomervakantie activiteiten in Delft! 

Ontdek de leukste zomervakantie activiteiten in Delft

Delftse Dino Weken 🦖

Heb jij altijd al een levensgroot skelet van een Triceratops willen zien? Grijp dan nu je kans! Van 5 juli tot en met 10 augustus is dit prehistorische pareltje te bewonderen in DOK, de bibliotheek van Delft, in OPEN.

Tijdens de dino-tentoonstelling is er van alles te doen! Doe mee aan de gratis dino-activiteiten, kom puzzelen en leer alles over het fascinerende leven van miljoenen jaren geleden geleden. 

Ontdek snel alle Dino-activiteiten
Triceratops in zaal Dinotijd - fotocredits Naturalis Biodiversity Center(1)

Summer of Science 👩‍🔬🔬

Duik deze zomer in de fascinerende wereld van wetenschap en techniek bij TU Delft Science Centre's Summer of Science! Leer alles over hoe een vliegtuig vliegt, ontdek de geheimen van beweging en laat je betoveren door de kracht van licht.

Voor de avontuurlijke kids van 6-12 jaar zijn er bovendien twee te gekke Triceratops workshops. Maak je eigen DINO-LED creatie of bouw je eigen Tril-Ceratops. Welke workshop kies jij?

Bekijk alle workshops
Meisje tijdens Science Day kijkend in een microscoop

Bobbi's Summer School 🎨🖌️

Kom deze zomer langs bij Bobbi's Summer School en laat je creativiteit de vrije loop! Maak samen met kunstenaars je eigen droomlandschap, stoffen boek, ets je droomvlucht of maak schuimdieren van een oude bank. Of laat je fantasie de vrije loop in de Fabelfiguren Fabriek!

De workshops zijn gratis en vinden plaats op woensdag en donderdag, met twee sessies per dag. Er is plek voor ca. 15 deelnemers per workshop, dus meld je snel aan! 

Meld je aan
Kinderen die aan het knutselen zijn tijdens de zomervakantie in Delft

Schilder je eigen tegeltje 💙

Tijdens een workshop Delfts Blauw schilderen krijg je de kans om zelf aan de slag te gaan en je eigen meesterwerk te creëren.

Kies tussen een mooi tegeltje of een schattig bordje en laat je fantasie de vrije loop terwijl je leert hoe je die typische blauwe tinten aanbrengt. Met persoonlijke begeleiding van ervaren vakmensen word je een echte expert in het beschilderen van Delfts Blauw.

Na de workshop ga je naar huis met een uniek stukje Delfts Blauw, dat je met trots kunt showen in je eigen kamer.

Ontdek de workshops
Jongentje die op een tegel aan het schilderen is in het Kinderatelier

Eropuit in de natuur 🌞🌿

Bij duurzaamheidscentrum De Papaver kun je terecht voor verschillende zomerworkshops. Ontdek de natuur en leer alles over de dieren en planten om je heen tijdens de wildplukwandeling. Of ga op avontuur met de woeste struintocht. Dus pak snel je rugzak en kom genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Hopelijk schijnt de zon voor een heerlijke dag in de buitenlucht! 

Bekijk alle workshops
Kind op onderzoek bij de sloot tijdens een workshop van de Papaver in Delft

Ontdek Delft vanaf het water 💦🚤

Vanaf het water zie je de stad op een hele nieuwe manier. De grachten glinsteren in de zon, de eeuwenoude panden steken trots boven het water uit en de bruggen lijken wel uit een sprookje te komen. Wist je dat de Delftse grachten zijn uitgeroepen tot één van de mooiste van Nederland? Dat is toch super bijzonder!

Terwijl jullie rustig varen, worden er spannende verhalen vertelt over de geschiedenis van Delft. Wist je bijvoorbeeld dat de beroemde schilder Johannes Vermeer hier heeft gewoond? Hoe cool is dat?

Stap aan boord
Mensen zitten op een zomerdag in een rondvaartboot in Delft en varen richting de Oude Jan