Historisch Delft is het beste te bewonderen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel. Én wist je dat je op deze grachten ook verschillende wateractiviteiten kan doen? Ga jij suppen, waterfietsen of liever in een bootje rondvaren door de stad? Wij delen een paar van de leukste activiteiten! 

5x tips vanaf het water

1. Rondvaart Delft

Ga mee met een rondvaart en vaar langs de statige grachtenpanden en onder de oude boogbruggen door. Tijdens een rondvaart vertellen de schippers en gidsen verschillende verhalen over de Delftse geschiedenis, Delfts Blauw, Johannes Vermeer, de VOC en nog veel meer!

Mensen zitten op de rondvaart boot in Delft kijkend naar de Oude Kerk

2. Canal Hopper

Laat je rondvaren door de historische grachten in een elektrische sloep. Deze fluisterstille bootjes zijn een milieuvriendelijke manier om de bekende en onbekende plekjes van de stad te ontdekken. De ervaren schippers laten je de smalste grachten zien en varen onder de laagste bruggetjes door! 

Mensen zitten in een canal hopper varend over de grachten in Delft

3. Sup & Surf Delft

Sup surfen door de Delftse grachten? Dat kan! Huur een SUP board en maak bijvoorbeeld een tocht door de prachtige binnenstad van Delft. Een superleuke en unieke activiteit voor met je vrienden of familie. Nog nooit gesupt? Dan kan je makkelijk een beginners lesje boeken. En als je liever met een gids door de stad heen vaart, kan dat ook! 

Liever in de natuur suppen? Huur dan een board voor de Grote Plas in recreatie gebied de Delftse Hout. Veel plezier! 

Twee dames die aan het suppen zijn in de grachten van Delft bij Sup & Surf

4. Sloepverhuur by Randstad Recreaties

Een mooie dag in Delft maak je pas echt compleet door zelf in een fluistersloep door de grachten van Delft te varen. Voor deze sloep heb je geen vaarbewijs nodig en kun je met 6 volwassenen aan boord. Met je eigen handen aan het stuurwiel ontdek je samen met je gezin, familie of vrienden het historische DelftR

Randstad recreatie boten in de grachten met mensen op een heldere en zonnige dag

5. Waterfietsen bij Knus

Op maar 20 minuten lopen van het Centraal Station vind je recratie- en natuurgebied de Delftse Hout. Hier vind je partycentrum knus. Bij Knus kun je roeiboten en waterfietsen huren voor een tocht in de natuur. Een heerlijk uitje voor de hele familie. 

Restaurant en partylocatie Knus in Delft