Verken de tijdloze schoonheid van Delft te voet en laat je betoveren door de eeuwenoude charme van deze historische stad. Met zijn kronkelende straatjes, sfeervolle grachten en prachtige architectuur biedt Delft een onvergetelijke wandelervaring voor elke bezoeker. Laat je leiden door de rijke geschiedenis die in elke steen tot leven komt en ontdek de verborgen pareltjes die deze betoverende stad te bieden heeft.  

Naast de mooie historische stad zijn er ook gezellige winkelstraten en is Delft omgeven door mooie natuur. Hier kan je ook heerlijk wandelen. Wij hebben de leukste routes voor je verzameld.  

Ontdek Delft met een gids

Delft ontdekken en alle ins & outs te weten komen van de stad? Kies voor een tour onder begeleiding van een gids. Zo ontdek je de mooiste historische plekken én verborgen pareltjes van Delft!

Check hieronder de leukste tours met gids in Delft. Op zoek naar meer informatie? Loop dan even bij VVV Delft naar binnen (Stationsplein 7).

Ontdek meer!
Een stel die wandelt door de Trompetstraat in Delft

Wandelroutes door Delft

Wil je de stad liever zelf ontdekken? Bij VVV Delft kun je verschillende leuke wandelroutes verkrijgen. Koop de historische wandeling bij VVV Delft en loop aan de hand van de beschrijving en het kaartje met route door Delft. Tijdens de Vermeer-wandeling passeer je locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Vermeer, waaronder zijn geboortehuis aan de Voldersgracht.

Of wandel samen met behulp van je smartphone één van onze online wandelroutes. Stap bijvoorbeeld in de voeten van Antoni van Leeuwenhoek en maak kennis met de grondlegger van de microbiologie. Of wandel door koninklijk Delft en leer alles over Willem van Oranje. Ook kun je van alles te weten komen over het beroemde Delfts blauw tijdens onze keramiek route

Ontdek de gratis online wandelroutes
Een stel die wandelt door de Bonte Ossteeg in Delft