Bij Museum Prinsenhof Delft is er altijd wat spannends te beleven! Deze zomervakantie staan er superveel leuke activiteiten op het programma. 

Ga de strijd aan met je familie tijdens de speurWIJZER kennisquiz, of onderzoek als echte detectives de moord op Willem van Oranje. Kortom, in Museum Prinsenhof Delft verveel je je nooit!

Familiespeurwaaier

Tijdens deze interactieve tour leer je aan de hand van opdrachten het Museum Prinsenhof Delft beter kennen. Er zijn verschillende opdrachten om op te lossen tijdens het spel en niet iedereen mag zomaar een antwoord geven. Er zijn bijvoorbeeld vragen speciaal voor kinderen, voor de ouders en voor de hele familie. 

Door samen goed te zoeken, te tekenen of een code op te lossen, vind je het antwoord. Want wie was nou Willem van Oranje? Waarom kent iedereen Delfts Blauw? En wie was de ontdekker van de microscoop? 

  

Meer informatie
Kind bij de kassa van het Museum Prinsenhof Delft

Cold Case speurkoffer

Als je denkt dat jij het in je hebt om een echte detective te zijn, dan is dit jouw kans! Ga terug in de tijd en ontdek het mysterie achter de moord op Willem van Oranje. Duik in de geschiedenis van Het Prinsenhof in Delft, waar de kogelgaten nog altijd in de muur te zien zijn. Samen met je familie kun je met behulp van een onderzoekskoffer aan de slag om alle puzzelstukjes op hun plek te leggen. Ga jij de moord oplossen en de waarheid achterhalen?

Meer informatie
Jongen genaamd Rick die naar de kogelgaten kijkt in het Museum Prinsenhof Delft Kind die bezig is met de cold case speurtocht van het museum prinsenhof in Delft Jongen genaamd Rick die naar de schilderijen kijkt in het Museum Prinsenhof Delft

Workshop Delfts Blauw voor jou!

In het museum zie je veel Delfts Blauw, met vaak heel gedetailleerde, handgeschilderde patronen en schilderingen die een verhaal vertellen. Doe in het museum inspiratie op en ga daarna lekker zelf aan de slag in het museumatelier.

Met penseel en verf in de hand creëer jij je eigen Delfts Blauwe meesterwerk. En het beste van alles: na afloop mag je jouw eigen mok, schaaltje of bord mee naar huis nemen.

Meer informatie
Workshop Delfts Blauw voor jou in het Museum Prinsenhof Delft

Rondleiding in stadsgevangenis het Steen

Laat je meevoeren naar de late middeleeuwen en ontdek de duistere kant van de stad. Wandel door de gangen en cellen waar eens de beruchtste criminelen vastzaten, zoals de moordenaar van Willem van Oranje.

Laat je verbazen door de originele martelwerktuigen en luister naar de verhalen van toen. Ontdek hoe criminaliteit werd bestraft en hoe de rechtspraak in die tijd te werk ging. Een onvergetelijke ervaring die je een inkijkje geeft in een donker verleden.

Let op! Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. 

Meer informatie
Binnen in de gevangenis van het Stadhuis van Delft, Het Steen

Museumbingo

Tijdens deze speurtocht door het Museum Prinsenhof Delft ga je aan de hand van plaatjes op zoek naar bijbehorende schilderijen in het museum. Er zijn schilderijen of beelden met bijvoorbeeld een hond, een boot of kinderen. Als je het schilderij hebt gevonden, zet je een kruis door het plaatje op je bingokaart. 

Én heb je negen kruisjes gezet? Dan heb je BINGO! Je mag dan je bingokaart bij de kassa laten zien en dan krijg je een verrassing in het museum. De Museumbingo is gratis en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Meer informatie
Kind die bezig is met de museum bingo in het museum prinsenhof delft

Workshop de Portrettenparade

Ga samen met je familie op ontdekkingstocht langs de prachtige portretten van Willem van Oranje en zijn familie. Laat je inspireren en ga daarna zelf aan de slag in het museumatelier. Met behulp van collagetechnieken maak je jouw eigen moderne interpretatie van een koninklijk portret. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een meesterwerk waar zelfs de Oranjes trots op zouden zijn! 

Meer informatie
Twee vrouwen die schilderijen omhoog houden voor de Portrettenparade

Winkeltje Kouwenhoven

Na al die leuke activiteiten kan een lekker snoepje natuurlijk niet ontbreken! Je vindt hier Oudhollandse snoepjes - pepermuntkussentjes, kaneelstokjes, boterwafeltjes en toverballen - maar ook nostalgisch speelgoed, klassieke ansichtkaarten en ouderwetse olielampen. 

Ook als je gewoon even wilt genieten van de sfeer van vroeger, ben je hier van harte welkom. De winkel is geopend tijdens de openingsdagen van Museum Prinsenhof Delft, tussen 12.00 en 16.00 uur. 

Binnen bij het Winkeltje Kouwenhoven in Delft