3…2…1… cheese! Delft is een van de meest fotogenieke steden van Nederland. Welk straatje je ook inloopt, er is altijd wel iets te fotograferen. Op zoek naar de mooiste kiekjes voor je Instagramfeed? Lees dan snel verder én vergeet #VisitDelft niet te gebruiken. 

#1 De Bonte Ossteeg

Een Delfts Blauw plaatje kan natuurlijk niet ontbreken op je filmrol. In de Bonte Ossteeg vind je een Delfts Blauwe muur én koe. Poseren maar! 

Jongedame maakt een foto met haar camera in de Bonte Ossteeg in Delft in de zomer

#2 Het Blauwe Hart

We blijven nog even in de blauwe sfeer. Naast de Nieuwe Kerk vind je een heel groot blauw hart. Leuk voor een romantische foto met je lover of vrienden. #smile 

Jonge vrouw omarmt het blauwe hart van Delft

#3 Brug op de Oude Delft

Eigenlijk zijn alle bruggen in de Delftse binnenstad instaproof! Iedereen stopt om een foto te maken van het geweldige uitzicht op de grachten. Maar deze brug op de Oude Delft heeft een wel heel bijzondere view… Door de bomen kijk je namelijk zo op de Oude Kerk. Klikken maar! 

Dame kijkend naar de grachten aan de Oude Delft

#4 De Trompetstraat

De Trompetstraat is een plek waar toeristen en fotografen graag komen. En dat is niet zonder reden! Vanaf deze plek heb je namelijk schitterend uitzicht op de Nieuwe Kerk. Bovendien zorgen de gekleurde huisjes voor een speels effect! 

Een stel die wandelt door de Trompetstraat in Delft

#5 De Kloksteeg

Op nog geen vijf minuten lopen van het station kom je terecht in de kleurrijke wereld van street artist Micha de Bie. Je vindt in het werk Delftse iconen zoals Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en het melkmeisje van Vermeer. De rest van de steeg is opgevuld met een kleurrijk blokkenpatroon, geïnspireerd op de kleuren die veelvuldig voorkomen op de schilderijen van Pieter de Hooch. Hier schiet jij vast en zeker de perfecte kleurrijke foto voor je instagramfeed!

Dame maakt een foto van het kunstwerk in de Kloksteeg van Delft