Ontdek meer van Vermeer - 1 fotograaf, 6 designers, 30 gebruikte banieren, meters creativiteit, een verbluffend resultaat!

 

Vermeer en Delft zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is de stad waar de 17e-eeuwse kunstschilder is geboren en getogen, waar hij met zijn familie woonde, waar zijn kinderen werden geboren, waar hij werkte en schilderde en waar hij is gestorven en begraven. In het kader van de campagne ‘Ontdek het Delft van Vermeer’, ontwikkelde Delft Marketing in 2023 een cross mediale campagne waarbij zichtbaarheid in de stad niet mocht ontbreken. In Delft hingen vlaggen en banieren met daarop drie moderne fotografische interpretaties van de iconische schilderijen van Vermeer uit de serie 'Girls with Pearls' van fotograaf Caroline Sikkenk.

Na de campagne ontstond het idee de vlaggenstof te recyclen. Het naaiatelier van Stunt in Delft werd benaderd, bekend om hun vaardigheid om van oude materialen iets prachtigs nieuws te maken, zoals bijvoorbeeld tassen. Dit idee leidde vervolgens tot het nieuwe concept voor deze tentoonstelling om de vlaggen te recyclen en upcyclen tot unieke fashion-items.

Zes hedendaagse modeontwerpers gingen de uitdaging aan en tonen hun inspiratie en ontwerpen. De creaties van Barbara Termorshuizen, Lii Spijkers, Lily Edney, Marco-Stefano Pintus, Marieke Rolloos en Stephanie Willems werden door dezelfde fotografe als de afbeeldingen van de vlaggen die eerder in de stad hingen, in een nieuwe hedendaagse Vermeer-stijl gefotografeerd in het historisch hart van Delft. Verhalen vastgelegd in een magisch moment van licht en kleur. Delft en Vermeer blijven altijd onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En Vermeer blijft inspireren en creativiteit blijft evolueren. Dat blijkt ook maar weer uit deze fantastische samenwerkingen en het verbluffende resultaat.

De kringloop van creativiteit

Recycling is van vitaal belang voor onze planeet en de toekomstige generaties. Door materialen te recyclen, verminderen we de druk op natuurlijke hulpbronnen en worden innovatie en creativiteit gestimuleerd. Laten we samenwerken om recycling te omarmen en een duurzamere wereld te creëren voor iedereen.

Caroline Sikkenk, fotograaf

Bekijk de video
Caroline Sikkenk fotograaf van het Vermeer Recycle Project