Muziek in de wijken: een samenwerking tussen Cultuurhuis Delft en De VAK

wekelijks

Cultuurhuis Delft en De VAK slaan de handen ineen om zoveel mogelijk Delftenaren in aanraking te laten komen met muziek.

De afgelopen jaren heeft Cultuurhuis Delft met succes muzieklessen voor kinderen weten op te zetten in de wijk Buitenhof. Van der Hak: “Voor veel wijkbewoners zijn de activiteiten van Cultuurhuis Delft een eerste kennismaking met muziek, theater of andere vormen van cultuur. Het is mooi dat we door de samenwerking met De VAK deze lessen bij hen kunnen onderbrengen. Zo weten we zeker dat de cursisten in goede handen zijn.” Zoals één van de docenten vertelt: “Ik vind het lesgeven aan kinderen zo leuk omdat ik samen met hen aan de start sta van hun ervaring met muziek. Vaak zie ik een hele snelle groei in het muziekmaken, wat mij altijd weer verwondert omdat het laat zien hoe snel kinderen nieuwe dingen leren.”

Wanneer

Prijzen

  • De kosten voor de lessen verschillen per muziekinstrument. Je kunt het hele jaar meedoen met de lessen. Mail naar info@vak-delf.nl om de kosten te bespreken. Geen geld om mee te doen? Het Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt! Zij betalen het lesgeld voor kinderen en jongeren tot 18 jaar waarvan de ouders te weinig geld hebben om dit zelf te betalen. Wil je hier meer over weten? Mail naar moen@rode-feniks.nl.