De bloemetjes bloeien, het zonnetje schijnt en het paasweekend staat voor de deur; hét ideale moment om eropuit te gaan! In Delft en omgeving is er dit weekend ontzettend veel leuks te doen, voor jong én oud. Met wie ga jij dit weekend op pad in Delft? 

5x highlights

Bewonder de Matthäus Passion

Deze Pasen kun je het beroemde oratorium van Johann Sebastian Bach ‘de Matthäus Passion’ bewonderen in de Nieuwe Kerk. Net zoals vorige jaren wordt dit een prachtige uitvoering door Bachkoor Holland samen met internationale solisten en het Concertgebouw Kamerorkest. Een échte aanrader! Het concert vindt plaats onder leiding van dirigent Gijs Leenaars op Witte Donderdag 28 en Goede Vrijdag 29 maart.

Ontdek meer!
Matthäus Passion door Bach Koor Holland in de Nieuwe Kerk Delft

Vier pasen met een hemelse brunch in Delft!

Begin het paasweekend goed met een lekkere uitgebreide paasbrunch in Delft. Op verschillende plekken in de stad, kun je terecht voor een heerlijk ontbijt, brunch of lunch tijdens Pasen. En wat is er nou beter dan genieten van allerlei lekkers zonder het zelf te hoeven bereiden? Waar je ook naartoe gaat, je geniet van een heerlijke paasbrunch in Delft!

Ontdek meer
Een tafel vol met eten tijdens Pasen bij Sevenhills in Delft

De leukste winkels voor paaschocolade

Tijdens de paasdagen kunnen echt Dellufse paaseitjes natuurlijk niet ontbreken. Ontdek de 4 adresjes in Delft die je niet mag missen.

Ontdek meer!
Paaschocolade bij Coco & Sebas in Delft Binnen bij Chocolade winkel Van der Burgh Chocolaad Paaschocolade bij Coco en Sebas in Delft

Paaseieren zoeken bij Kinderboerderij Tanthof

Ben jij een échte speurneus? Op zaterdag 30 maart kun je een leuke speurtocht doen bij kinderboerderij in Tanthof vol met uitdagende vragen en een heerlijke chocoladetraktaties als beloning. Of doe mee met de paasbingo en andere leuke paasspelletjes! Leuk voor het hele gezin. 

Ontdek meer!
De paashaas bij kinderboerderij Tanthof in Delft

Ontdek het groen van Delft en omstreken

Wil je er écht even tussenuit tijdens het paasweekend? Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de omgeving van Delft! Wist je dat je vanuit Delft zo naar het strand fietst? Of dat er prachtige natuur- en recreatiegebieden in de directe omgeving van de stad liggen? Rondom Delft liggen bovendien vele oer-Hollandse en pittoreske dorpjes en steden die het ontdekken meer dan waard zijn.

Ga op pad met deze routes!
Zicht op een molen vanuit het gras in Groen van Delft