Op 27 april 2024 is het Koningsdag! In Delft is er van alles te beleven op deze feestelijke dag én de nacht ervoor. Om 15:30 uur zal burgermeester Marja van Bijsterveldt Koningsdag officieel openen op De Markt. Pak je agenda erbij en ontdek op deze pagina welke evenementen en activiteiten je niet mag missen!

Beleef een typisch Delftse Koningsdag

Koningsmarkt

Ook Delft blijft niet achter wat betreft de hoeveelheid kraampjes die opgezet worden tijdens de verjaardag van de koning. De Marktmeesters organiseren elk jaar weer een Koningsmarkt van 9:00 uur 's ochtends tot 20:00 uur 's avonds. Overal in de binnenstad zijn kraampjes te zien vol met eten, drinken en typische rommelmarkt spulletjes. De kramen zijn o.a. te vinden op de Burgwal, Brabantse Turfmarkt, Molslaan, Vrouwjuttenland, Vrouwenregt, Oude Delft, Heilige Geestkerkhof, Hippolytusbuurt, Voldersgracht en Choorstraat. 

Door de stad zal overal muziek te horen zijn van verschillende artiesten op diverse podia. Op de Markt worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd vanaf 12:00 uur, vanaf 20:00 uur geniet je op de Markt van live optredens van (lokale) bands. 

Twee meisjes met ballonnen hoedjes op Koningsdag in Delft

Bar hoppen

Naast alle georganiseerde events en festivals tijdens Koningsdag leent de stad zich ook perfect voor bar hoppen. De drukte in de stad geeft een geweldige sfeer en het is groot feest in alle straten. In combinatie met de muziek die luidt en een koud drankje is Koningsdag samen met vrienden erg gezellig. Ga van kroeg naar kroeg en ontdek tegelijkertijd alles wat Delft te bieden heeft, zoals de typische Delftse biertjes, lokale bands en kleine barretjes. 

Bezoek bijvoorbeeld De Beestenmarkt tussen 14:00 - 18:00 uur en neem plaats voor een heerlijk hapje en drankje op het terras en live muziek. Ook Café de Wijnhaven heeft een feestelijk programma van 13:00 - 20:00 uur met veel verschillende artiesten. 

Vele mensen die Koningsdag vieren op het Brouwplein

Kleedjesmarkt

De traditie die overal in het land plaatsvindt is een kleedjesmarkt. Ook in Delft verkopen kinderen door de hele stad ieder jaar weer hun spullen op een kleedje. Er is genoeg ruimte voor ieder kleedjes, dus het is niet nodig om er snel bij te zijn. De ouders kunnen, naast het helpen van hun kinderen, ook genieten van de sfeer, muziek en andere faciliteiten die aanwezig zijn in de stad. 

Twee vrouwen en een jongen die verkleed spullen verkopen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag

De redactie update deze pagina regelmatig. Mis je nog een evenement? Meld het dan aan via deze pagina!