Bezoek Delft ontspannen en gemakkelijk met de trein, tram of bus. De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Sinds 2015 heeft Delft een modern ondergronds NS-station. Aan de tweede spoortunnelbuis wordt nog volop gebouwd.  

  

Trein

Delft heeft twee treinstations; Delft Campus en Delft. Vanaf station Delft loop je binnen enkele minuten naar de binnenstad.  

Delft is heel centraal gelegen, tussen Den Haag en Rotterdam. Hierdoor rijden er regelmatig treinen van en naar de stad, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Bekijk de actuele vertrektijden van de NS om je reis te plannen.  

Buitenkant van het NS Station in Delft
OV-chipkaart

Om met het openbaar vervoer te reizen heb je een OV-chipkaart, betaalpas of creditcard nodig. Ook kun je, tegen een kleine meerprijs, losse tickets kopen bij een van de NS-automaten op het treinstation. Wil je per bus of tram reizen? Dat is geen probleem, tegen een kleine meerprijs koop je een ticket bij de bestuurder.  

  

Tram

In Delft rijden twee tramlijnen van de HTM. Een leuke en snelle manier om op je bestemming te komen.    

Tramlijn 1 

Deze tram rijdt vanaf Scheveningen strand naar Delft Zuid. Onderweg passeer je alle leuke highlights van zowel Den Haag als Delft. Stap bijvoorbeeld uit voor een bezoek aan het Kunstmuseum, Mauritshuis, de Oude en Nieuwe Kerk of het Vermeer Centrum.  

Raadpleeg voor vertrek de actuele vertrektijden van HTM.  

HTM tram in Den Haag