Hoi, mijn naam is Rick Romijn en ik ben 9 jaar. Mijn moeder werkt in Delft en neemt mij af en toe mee om de stad te ontdekken. Ik vind Delft echt superleuk. Iedereen is superaardig en alles ligt lekker dicht bij elkaar. Er is ook veel te doen voor kinderen.  

Ontdek mijn favoriete plek!

Een van mijn favoriete plekken in Delft is het Museum Prinsenhof. Je kan hier met een ‘Cold Case ‘ koffertje de moord van Willem van Oranje onderzoeken en kijken of ze het destijds wel goed hebben gedaan. In het koffertje zitten allerlei papieren, een meetlint, vergrootglas, en handschoenen. Deze heb je allemaal nodig tijdens je onderzoek door het Prinsenhof. Je krijgt verschillende aanwijzingen en je leert van alles over Willem van Oranje zijn leven en hoe hij is vermoord. En daarvoor heb je dat koffertje nodig. Je moet wel echt onderzoek doen om achter de waarheid te komen.  En als je het goed hebt gedaan krijg een leuke beloning. 

UITblinker Rick jongen 9 jaar in het Museum Prinsenhof Delft

Als je dan klaar bent kan je nog wat lekkers drinken of eten voordat je nog meer in Delft gaat ontdekken. Wat ik ook erg leuk vond is het Royal Delft Museum. Je hebt daar een speciale kids audiotour en als je alle vragen goed beantwoord krijg je ook hier een leuke verrassing. En ieder jaar is er de Science Day bij de TU Delft. Ook echt heel erg leuk! Veel plezier in Delft.