Delft Chamber Music Festival - Night at the museum

zaterdag 27 juli

Meer info

Oude Delft 185
2611 HD Delft
Plan je route

vanaf jouw locatie

Tickets

In de tijd dat er nog geen cd's, lp's of wat voor opnames dan ook waren, was de beste manier om een nieuw muzikaal geheim te delen in de kamer…

In de tijd dat er nog geen cd's, lp's of wat voor opnames dan ook waren, was de beste manier om een nieuw muzikaal geheim te delen in de kamers, of zoals ze toen zouden noemen, salons van bepaalde huizen of herenhuizen. Schubert deelde zijn nieuwe werken tijdens zijn beroemde Schubertiades. Chopin stortte zijn hart en ziel uit in de omgeving van zijn goede vrienden en bewonderaars. Liszt bracht het nieuws over zijn reizen en deelde transcripties van de orkestwerken of opera's, waardoor de bescheiden kamers in grote theaters veranderden. Later noemde Schönberg het zelfs "On and Off the Roof", waarbij hij niet alleen de vertolkingen van de bekende stukken voor een kleinere setting presenteerde, maar ook met zijn publiek experimenteerde door nieuwe, voorheen onvoorstelbare muzikale taal te presenteren. Die concerten en die kamers waren intieme bijeenkomsten van vrienden, die de dierbaarste geheimen en ideeën met elkaar deelden, en deze later met de hele wereld durfden te delen.

Vanavond - na afloop van het concert - mag je het Museum Prinsenhof Delft in om daar in verborgen kamers te genieten van onverwachte kunst en optredens!

Wanneer

  • Zaterdag 27 juli 2024 20.00 - 23.00 uur

Prijzen

  • € 47,50