Delft, beroemd om zijn historische grachten, pittoreske straatjes en wereldberoemde Delfts blauwe aardewerk, is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje strand. Hoewel Scheveningen vaak de eerste keuze is voor strandgangers is het zeker de moeite waard om ook eens de stranden van het Westland te overwegen. Deze stranden bieden een authentieker en rustiger alternatief voor wie op zoek is naar een ontspannen dag aan zee.

Wil jij genieten van het zand tussen je tenen, een frisse duik in de zee of even uitwaaien terwijl je een strandwandeling maakt terwijl je in Delft verblijft? Je bent er zo! Binnen een half uur lig je op het strand. We lichten een aantal mooie stranden voor je uit!

 

Westland

Liever genieten van een authentiek stranddagje ? Dan ben je onder adere op de stranden van ’s Gravenzande, ter Heijde en Monster aan het juiste adres. Kom heerlijk tot rust in deze gemoedelijke badplaatsen. Ontdek welke strandopgang het beste bij jou past (met of zonder strandtenten) en kom genieten in het Westland van de meeste zonuren in Nederland. 

De stranden liggen tussen Hoek van Holland en Kijkduin, allen op ongeveer 30 minuten afstand van Delft met de auto. Maar het is ook prima op de fiets te doen. Je kan dan gelijk genieten van de prachtige omgeving van het Westland. 

8 stranden van het Westland
man en vrouw in strandstoel kijkend naar de zee

Hoek van Holland

 

Richting Rotterdam vind je het strand van Hoek van Holland. Hoek van Holland, bekend om zijn maritieme karakter, biedt een weer een heel andere strandervaring.

Op het 3,5 km lange zandstrand is het daar heerlijk genieten. Dat was vroeger wel anders toen de Duitsers het strand gebruikten als verdedigingslinie. De Duitse bunkers vind je er nog steeds terug en zijn te bezichtigen. Daarnaast kan je hier ook de indrukwekkende scheepvaartactiviteiten in de Rotterdamse haven bewonderen. Het brede strand en de levendige boulevard maken het een ideale bestemming voor een dag vol afwisseling.

Met de auto is Hoek van Holland in zo’n 30 minuten goed bereikbaar vanaf Delft.

Scheveningen en Kijkduin

Scheveningen is waarschijnlijk wel de bekendste Nederlandse badplaats. Het strand heeft een lange boulevard met tal van gezellige eettentjes en (overdekte) winkels. Op de beroemde Scheveningse pier heb je vanuit het reuzenrad een geweldig uitzicht over Den Haag. Ook kun je hier bungeejumpen boven de zee.

Tip: met tramlijn 1 reis je vanuit Delft, zonder overstap, rechtstreeks naar het strand.

Iets rustiger is Kijkduin. Een charmante badplaats die perfect is voor gezinnen. Met zijn brede stranden, gezellige strandpaviljoens en diverse activiteiten voor kinderen, is het een geweldige plek voor een dagje uit. Bouw zandkastelen met de kinderen of maak een lange strandwandeling langs de kustlijn.

Met de auto ben je vanaf Delft in zo’n 30 minuten in Kijkduin.

Strand Scheveningen  bij avond